play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Kuriozitete

Ka një mënyrë si ta zëvendësoni sheqerin te kafja

today23/12/2022

Background
share close

History of Coffee | The History Kitchen | PBS Food

Është fakt që një përqindje e madhe e njerëzve nuk mund ta nisin ditën pa kafe.

Kjo në fakt nuk është një gjë e keqe nëse konsumohet në moderim pasi ka përfitime. “Për gati një dekadë, studimet kanë treguar vazhdimisht se përfitimet e konsumimit të kafesë përfshijnë një mëlçi më të shëndetshme si dhe një rrezik të reduktuar të kushteve të lidhura me trurin”, sipas nutricionistit Kristin Kirkpatrick.

Megjithatë, ajo që duhet kufizuar patjetër dhe ka nevojë për vëmendje është sheqeri që hedhim në kafe. Për ta kufizuar atë, mund të provoni një material tjetër. Provoni t’i hidhni kafes pak kanellë.

Kanella, në veçanti, ka disa përfitime të rëndësishme shëndetësore. “Kanalla është treguar se stabilizon nivelet e sheqerit në gjak”, thotë Bonnie Taub-Dix, autore e librit Lexojeni para se ta hani: Të çojmë nga etiketa në tryezë. Nëse e pini kafenë në mënyrë të moderuar, zvogëloni gradualisht sheqerin dhe shtoni kanellë derisa të mësoheni ta pini të thjeshtë.

Nëse tani jeni duke pirë kafe të ëmbël, pak ekstrakt i pastër vanilje mund të ndihmojë. Provoje!

Written by: Sasha Ndreka

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *