play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Ekonomi

160 Results / Page 1 of 18

Background

Ekonomi

900 euro paga mesatare deri në fund të vitit! Ja sa do jetë rritja për mjekët, infermierët dhe mësuesit

Reforma e ndërmarrë nga qeveria gjatë vitit 2023 për rritjen e pagave do të finalizohet deri në fund të 2024. Vendimi “Për miratimin e dokumentit të politikave prioritare 2025–2027”, i botuar në Fletoren Zyrtare, përcakton nivelet e reja të pagave që synohet të arrihen deri në fund të vitit 2024 për punonjësit e administratës qendrore, të pushtetit vendor, mjekët, mësuesit dhe infermierët. Mbështetur në këtë reformë, synohet që në vitin […]

today29/03/2024

Ekonomi

Turistët sollën 4 miliardë euro! Banka e Shqipërisë tregon shifrat financiare të vitit 2023

Numri rekord i turistëve në vitin që lamë pas solli dhe të ardhura rekord sipas Bankës së Shqipërisë. Vlera totale arriti në 4.2 miliardë euro, me shpenzimet e turistëve që u rritën me 47% në krahasim me një vit më parë. Sipas turoperatorëve bizneset në sektor po shohin rritje të volumit të punës, por ende mungon fitimi i kënaqshëm Me Shqipërinë që ka hyrë në një fazë të re të […]

today26/03/2024

Ekonomi

Nuk ka prodhim vendas, ‘fluturojnë’ importet e frutave dhe zarzavateve, ja si kanë ndryshuar shifrat

Importet e frutave dhe zarzavateve u rritën me 63% në periudhën janar-shkurt 2024 në raport me të njëjtën periudhë të një viti më parë, teksa eksportet e këtij grupi po rriten me ritme shume më të ulëta. Të dhënat zyrtare për tregtinë e jashtme tregojnë se ekonomia shqiptare po rrit dukshëm varësinë në importe, duke reflektuar dëmin që krijoi nënçmimi i euros në sektorin e prodhimit. Këto efekte janë shtrirë […]

today25/03/2024

Ekonomi

Pagat në lekë, por kursimet në euro/BSH: Në janar depozitat në monedhën evropiane u rritën me 96 milionë euro

Bizneset dhe qytetarët kanë rritur kursimet në monedhën europiane. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se në janar të vitit 2024  depozitat në valuten europiane kapën vlerën 7.4 miliardë euro. Nëse bëjmë një krahasim me një muaj më parë rezulton se rritja është me 96 milionë euro por rritja është më e fortë nëse e krahasojmë me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Në sistemin bankar shqiptar […]

today05/03/2024

Ekonomi

Shumë shqiptarë rrezikojnë pensionin, ulen ndjeshëm vitet e nevojshme të kontributit

Për të përfituar pension të plotë pleqërie në vitin 2023 duheshin 37.5 vite pune me sigurime të paguara, por ata që dolën në pension kishin mesatarisht vetëm 27 vite pune me sigurime. Personat që dolën në pension në vitin 2012 kishin paguar mesatarisht 34 vite sigurime dhe në vitin 2023 vetëm 27. Mosplotësimi i kriterit të viteve të punë me sigurime ul në mënyrë të jashtëzakonshme përfitimet nga pensioni. Në […]

today30/01/2024

Ekonomi

“Pensionistet e së ardhmes të varfër”, FMN: Vetëm 38% e popullsisë në moshë pune paguan sigurime

Shqipëria po shkon drejt një tranzicioni demografik. Deri në vitin 2070, pesha e të moshuarve pritet të arrijë në 40 për qind të popullsisë në krahasim me vetëm 17 për qind sot. Në të njëjtën periudhë popullsia e në moshë pune (25-64) parashikohet të bjerë nga 54 aktualisht në 41 për qind më 2070. Në rishikimin e fundit të Marrëveshjes me Shqipërinë Fondi Monetar vë në dukje se, gjeneratat e […]

today29/01/2024

Ekonomi

Shqipëria fiton garën rajonale për tregtinë më 2023, na mund vetëm Serbia

Gjatë vitit të kaluar Shqipëria rezultoi suficitare në tregtinë e mallrave me shtete fqinjë të Rajonit. Sipas të dhënat të INSTAT Shqipëria eksportoi në Rajon 76,4 miliardë lekë mallra dhe importoi 52 miliardë lekë. Eksportet drejt rajonit ishin 1.4 herë më larta se importet. Sipas të dhënave, Shqipëria ishte suficitare  ndaj Kosovës, Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi , ndërsa ishte deficitare në tregtinë më Serbinë. Vlera më e […]

today26/01/2024

Ekonomi

Thirrja e Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar: Subvencionim për njësi prodhimi, të fillojë me ullirin, vajin, qumështin dhe mishin

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar (KASH) kërkon aplikimin e subvencioneve për njësi prodhimi në bujqësi. Në një dokument dërguar Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, KASH sugjeron subvencione për njësi prodhimi sipas cilësisë, fillimisht për ullirin dhe vajin e ullirit, si dhe në blegtori, për qumështin dhe mishin. KASH e vlerëson financimin për njësi prodhimi si një mekanizëm më efikas të subvencionimit të bujqësisë, blegtorisë dhe agropërpunimit. Në vitet e fundit, […]

today19/01/2024

Ekonomi

Udhëzimi/ Pronat e dhuruara ndaj kushërinjve të parë nuk përjashtohen nga tatimi 15%. Ja si llogaritet tatimi për pasuritë e paluajtshme

Pasuritë e paluajtshme në rastet e dhurimit, heqjes dorë apo trashëgimisë do të përjashtohen nga tatimi 15 % për rastet brenda lidhjes gjinore, motër dhe vëlla, por jo ndaj kushërinjve të parë. Udhëzimi i për përbashkët i Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë dhe Agjencisë së Kadastrës Shtetërore “Për tatimin mbi të ardhurat nga tjetërsimi i pasurive të paluajtshme” në zbatim të ligjit të ri “Për tatimin mbi të ardhurat”, nëpërmjet […]

today18/01/2024

0%