play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

LifeStyle

Besimtarët bektashinj festojnë Ditën e Ashures, ja receta tradicionale!

today09/08/2022

Background
share close

Besimtarët bektashinj kremtojnë sot Ditën e Ashures. Dita e Ashures zhvillohet në teqe. Besimtarët pinë ujin e jetës, sherbetin dhe mbas kësaj vihet ashurja në zjarr. Më poshtë  ju sjellim recetën si ta përgatisni këtë ëmbëlsirë!

Përbërësit:

300 gramë grurë për ashure

100 gramë sheqer i bardhë

100 gramë arra, lajthi, stika, bajame

50 gramë rrush i thatë

2 lugë të vogla kanellë

2 lugë niseshte

Pak kripë

Përgatitja:

Si fillim, vendosni grurin në 2 litra ujë dhe lëreni të zihet për 2 orë në një zjarr të ngadaltë derisa gruri të zbutet tërësisht. Më pas shtoni sheqerin, një majë luge kripë, rrushin e thatë. Në një tas të vogël me ujë të nxehtë tretni 2-3 lugë niseshte, derisa të formohet një lëng i trashë dhe pa kokrriza.

Hidheni në tenxheren me ashure dhe përziejeni fort me një lugë druri që lëngu i ashures të trashet dhe e lini dhe pak minuta në zjarr të ngadaltë. Pasi ashurja të jetë përfunduar, hidheni në tasa të vegjël qelqi dhe hidhini sipër pak kanellë dhe fruta të thata, si: arra, bajame, lajthi etj. Lëreni të ftohet pak dhe futini tasat në frigorifer, pasi kjo ëmbëlsirë konsumohet e ftohtë.

Written by: Sasha Ndreka

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *