play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Aktualitet

Shtetësia/ Hiqet testi i gjuhës për shqiptarët e Kosovës, Malit të Zi dhe RMV-së

today07/06/2024

Background
share close

Shqiptarët e Kosovës, Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi nuk e kanë më detyrim provimin e Gjuhës Shqipe për të marrë shtetësinë shqiptare.

Ndryshimet ligjore të botuara në fletoren zyrtare hyjnë në fuqi në fund të muajit Qershor.

“Përjashtim nga ky rregull bëhet vetëm për shtetasit e huaj në shtetet e të cilave Gjuha Shqipe është gjuhë zyrtare.”

Lehtësira ka edhe për talentet e reja që duan të marrin shtetësinë shqiptare. Pasaporta do jepet me procedurë të veçantë për të huajt nën 18 vjeç që nuk jetojnë në Shqipëri, por vendi ynë ka interes për ta në fushën e arsimit, shkencës, artit, kulturës, ekonomisë e sportit.

Ndërsa vetëm për muajt e parë janë 159 persona. Kërkesat më të larta për t’u pajisur me pasaportë shqiptare rezulton se vijnë nga shqiptarët e Kosovës si dhe shtetasit turq.

Written by: Sasha Ndreka

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *0%