play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Aktualitet

Ndryshime në Kodin Rrugor, shpejtësia e lejuar në autostrada nga 110 km/h, shkon në 130 km/h, rritet mosha për të mbajtur patentë

today23/11/2022

Background
share close

Komisioni për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, ka diskutuar sot projektligjin “Për disa ndryshime në “Kodi Rrugor”, duke miratuar me konsensus disa ndryshime. Ndryshimet kanë të bëjnë kryesisht  me shpejtësitë e lejuar në autostradat shqiptare, si dhe rritjen e moshës për mbajtjen e lejes së drejtimit.

Pas disa diskutimesh, deputetët e komisionit kanë vendosur që shpejtësia e lejuar nëpër autostradat shqiptare nga 110 km/h që është aktualisht, të rritet në 130 km/h.

Sipas deputetëve në komision, por dhe ekspertëve të sigurisë rrugore që ishin të pranishëm në mbledhjen e komisionit parlamentar, autostradat në Shqipëri i kanë kushtet për lëvizjen e automjeteve në nivelin e shpejtësisë deri në 130 km/h.

Një ndryshim tjetër ishte edhe kufiri i moshës për të lejuar mbajtjen e patentës. Tashmë, me ndryshimet e miratuara në komision, qytetarët deri në 70 vjeç, do t’u lejohet mbajtja e patentës. Kohëzgjatja ndryshohet nga mosha 65 vjeç deri në 70 vjeç.

Vendim tjetër i miratuar në komision është dhe lejimi i mbajtjes së dy patentave. Kushdo qytetar shqiptar që zotëron një patentë të huaj, nuk do ti hiqet e drejta për të mbajtur edhe atë të vendlindjes.

Në komision u diskutua dhe për lëvizjen e monopatinave në rrugët interubane. Deputetët sugjeruan që të vendosen rregulla edhe për këta drejtues mjetesh.

Ndryshimet e propozuara dhe të miratuara në Komisionin për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, pritet të votohen edhe në Kuvend, ku kërkohet një shumicë e cilësuar votash, minimumi me 2/3 e votave të parlamentarëve.

 

Written by: Sasha Ndreka

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%