play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Kuriozitete

Mësoni se sa orë gjumë i nevojiten çdo personi sipas moshës

today29/12/2022

Background
share close

Eight Health Benefits of Sleep | Sleep Foundation

Të jeni në gjendje të flini një numër të mirë orësh gjumë është e rëndësishme, por shpesh nuk arrini të flini numrin e duhur të orëve për shkak të angazhimeve të jetës së përditshme. Gjumi është një element jetik për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme.

Kohëzgjatja dhe cilësia e gjumit janë faktorë thelbësorë për funksionimin e duhur të trupit. Nevoja për gjumë ndryshon në varësi të moshës, stilit të jetesës, periudhës së vitit dhe kushteve shëndetësore.

Ka një kohë të mjaftueshme për të fjetur sipas moshës.

Të porsalindur (0-3 muaj)

Kohëzgjatja aktuale e rekomanduar është 14-17 orë në ditë, më parë ishte 12-18 orë.

Foshnjat (4-11 muaj)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 12-15 orë, por shkalla është më e gjerë dhe mund të ndryshojë nga 10 në 18 orë.

Fëmijë të vegjël (1-2 vjeç)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 11-14 orë, diapazoni është gjithashtu më i gjerë dhe varion nga 9 në 16 orë.

Fëmijët parashkollorë (3-5 vjeç)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 10-13 orë, me një shkallë më të madhe nga 8 deri në 14 orë.

Fëmijët e moshës shkollore (6-13 vjeç)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 9-11 orë, me një shkallë 7-12 orë.

Adoleshentët (14-17 vjeç)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 8-10 orë, me një shkallë 7-11 orë.

Të rinjtë (18-25 vjeç)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 7-9 orë, me një shkallë 6-11 orë.

Të rriturit (26-64 vjeç)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 7-9 orë, me një shkallë 6-10 orë.

Të rriturit e moshuar (65+)

Kohëzgjatja e rekomanduar është 7-8 orë, me një shkallë 5-9 orë.

Written by: Sasha Ndreka

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *0%