Lajme


Ndahet nga jeta ish-presidenti i Francës, Jacques Chirac.

Postuar nga Isida Muco

26th September 2019Presidenti i 22-të i republikës Franceze, vdiq këtë të enjte, ndërkohë që lajmi u dha për mediat nga i biri, Federic Salat-Baroux. Chirac kishte kohë që vuante nga një infeksion i rëndë duke u shtruar disa herë në spital përgjatë viteve të fundit.

Si president ai fitoi 2 beteja elektorale, përballë Lionel Jospin më 7 Maj 1995 dhe në 2002 përballë kandidates Jean-Marie Le Pen. Presidenca nuk ishte posti i parë për Chirac. Më herët ai ka qenë kryeministër i Francës, nga 1974 – 1976 dhe nga 1986 në 1988.

Chirac kishte kohë që vuante nga një infeksion i rëndë duke u shtruar disa herë në spital përgjatë viteve të fundit.