Interesante


A keni parë ndonjëherë një peshkaqen ”engjëll”?

Postuar nga Isida Muco

16th September 2020Organizata mjedisore ”iSea”, e cila zbaton programin për të mbështetur mbrojtjen e peshkaqenëve ”engjëj” në Egjeun Jugor, ka zhvilluar një plan masash për të mbrojtur specien e një peshkaqeni që i përket një prej grupeve më të rrezikuar të peshkaqenëve në botë, me mbështetjen e Fondit për Ruajtjen e Peshkaqenëve.

Sipas njoftimit të organizatës, “tre specie peshkaqenësh gjenden në Mesdhe dhe popullatat e tyre janë përshkruar si të rrezikuara në mënyrë kritike nga Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës, për shkak të rënies së shpejtë të popullsisë së tyre”.

Kërcënimet më të mëdha për peshkaqenët janë kapjet nga peshkatarët dhe degradimi i përgjithshëm i habitatit të tyre.

Qëllimi i programit të zbatuar nga ”iSea” është vendndodhja e zonave të rëndësishme për speciet dhe përmirësimi i legjislacionit aktual së bashku me informacionin nga autoritetet kompetente dhe autoritetet lokale.

“Ne kërkojmë nga ata që kanë parë edhe peshkaqenë ‘engjëj’ të na kontaktojnë në Facebook ose duke dërguar një email në info@isea.com.gr”, thuhet në njoftim.