Interesante


Radio misterioze ne Rusi, pa asnje punonjes ende ne funksion ?!

Postuar nga Isida Muco

7th December 2017Në mes të një kënetë ruse, jo larg qytetit të Shën Petersburg, është një portë hekuri drejtkëndëshe. Përtej bareve të saj të ndryshkur është një koleksion i kullave të radios, ndërtesave të braktisura dhe linjave të energjisë të kufizuara nga një mur me gurë. Ky vend i keq është fokusi i një misteri që shtrihet përsëri në lartësinë e Luftës së Ftohtë.

Mendohet të jetë selia e një stacioni radioje, “MDZhB”, që askush nuk ka pretenduar ndonjëherë të punojë atje. Njëzet e katër orë në ditë, shtatë ditë në javë, për dekadat e fundit që nga viti 1982, është duke transmetuar një ton të shurdhër dhe monoton.

Çdo disa sekonda, ajo bashkohet me një tingull të dytë, si një anije shpirtërore që fryn ziles së tij. Pastaj droni vazhdon.Një ose dy herë në javë, një burrë apo një grua do të lexojë disa fjalë në rusisht, të cilat as rusët nuk i kuptojnë pasi i përkasin gjuhës së lashtë ruse.

Çdokush, kudo në botë mund të dëgjojë, thjesht duke akorduar një radio me frekuencën 4625 kHz.

Është kaq enigmatike, është sikur të ishte projektuar me teoricienë e konspiracionit në mendje. Sot stacioni ka një numër në internet në dhjetëra mijëra, të cilët e njohin atë  si “Buzzer”. Ajo bashkohet me dy stacione të ngjashme misterioze, “The Pip” dhe “Wheel Squeaky”. Ndërsa ndjekësit e saj e pranojnë veten, ata nuk kanë asnjë ide se çfarë po dëgjojnë.