Lajme


Qytetet më të dhunshëm në botë.

Postuar nga Isida Muco

12th April 2018Amerika Latine mban vendin e parë në raportim vjetor të hartuar nga OJQ-ja meksikane, Këshilli Qytetar për Sigurinë dhe Drejtësinë Penale, për qytetet më të dhunshme në botë.

Nga 50 qytete në këtë listë, 43 janë në Amerikën Latine, duke përfshirë 19 në Brazil, 8 në Meksikë dhe 7 në Venezuelë.

Motivi kryesor i akteve të dhunës është sërish trafiku i drogës, kontrolli i territorit nga bandat e narkotrafikut, destabiliteti politik dhe varfëria e përhapur në shkallë të gjerë.