Showbiz


Grammy 2019: Mesazhe të forta për muzikën dhe fuqinë e grave!

Postuar nga Isida Muco

11th February 201915 herë fituese e çmimit Grammy,  Alicia Keys , filloi shfaqjen me një monolog të hapjes, duke shprehur fuqizimin e femrave dhe duke paraqitur te ftuaren speciale, ish zonjën e parë amerikane, Michelle Obama.

Keys, presidentja e parë e shfaqjes në 14 vjet, shpalli fuqinë e muzikës për t’i bashkuar njerëzit.

“Muzika është ajo që ne qajmë, e asaj që marshojmë, është ajo që shkëmbehemi, është ajo që bëjmë dashuri”, tha Keys. “Është gjuha jonë e përbashkët globale dhe kur me të vërtetë doni të thoni diçka ju e thoni me një këngë.”

Ajo më pas ftoi në skenë “motrat” e saj dhe u bashkua me Lady Gaga, Jennifer Lopez, Jada Pinkett Smith dhe ish zonjen e parë Michelle Obama.
“Ata thanë se isha e çuditshme, që pamja ime, zgjedhjet e mia, tingulli im, nuk do të funksiononin”, tha Gaga. “Por muzika më tha të mos dëgjoj.”