Lajme

14th December 2018


GJERMANI – Parlamenti miraton “gjininë e tretë”

Gjermania ligjëroi sot një “gjini të tretë” në certifikatat e lindjes, duke e shndërruar vendin në një paraprijës në Europë në njohjen e personave me …

14th December 2018


Skandali: Fiton në gjykatë si vajza e ligjshme e ish-mbretit Alberti II

Pas vendimit të gjykatës belge, sipas të cilit ish-mbreti Albert II, 84 vjeç, duhej t’i nënshtrohej një testi gjenetik, Delphine Boël fitoi të drejtën për …

14th December 2018


Pas 10 vitesh Pavarësi, Kosova bëhet me ushtri.

Pas votimit të pr.ligjit të parë, që transformonte Ministrinë për FSK-në në Ministri e Mbrojtjes së Kosovës, Kuvendi me 107 deputetët e pranishëm në seancën …

13th December 2018


Karta e Studentit, “kartë” vetëm për t’u marrë votat studentëve!

“Karta e Studentit nuk është gjëja më e rëndësishme, nuk është bërë po do bëhet. Duhet të ketë një gjë që nuk bëhet përderisa nuk …

13th December 2018


Nikolla-studentëve: ” E gatshme të marr cdo përgjegjësi”.

Fjalën e mbajtur në Parlament, Lindita Nikolla e nisi me një pasqyrim të punës së saj në ministri dhe e mbaroi me konfirmimin se është …

11th December 2018


Studentët vijojnë qëndresën, qytetarët u shpërndajnë bukë

Qytetarët janë sensibilizuar dhe janë në mbështetje të studentëve duke e treguar me veprime konkrete. Pas një qytetari që shpërndante portokalle, disa të tjerë kanë …

10th December 2018


Rama studentëve: “S’doni të dialogoni? Është e drejta juaj! Rrini atje protestoni”.

Ndonëse studentët këmbëngulin se nuk duan dialog, por plotësimin e kërkesave të tyre, kryeministri Edi Rama tha gjatë një bashkëbisedimi në Facebook se duhet dialog …

5th December 2018


Studimet tregojnë se nënat nevrike rrisin vajza të suksesshme, shkenca e tregon pse

Është e vërtetë se udhëzimet për rritjen e një fëmije të suksesshëm nuk ekzistojnë. Megjithatë, Ericka G. Rascon Ramirez, një profesoresh në Universitetin e Essex, …

30th November 2018


Muzika Reggae në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO-s

Muzika Reggae i është shtuar listës së trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Kombet e Bashkuara e kanë konsideruar këtë muzikë si të denjë për t’u mbrojtur …

29th November 2018


Gruaja myslimane përshkruan torturën në kamp: Lutesha të më vrisnin

Një grua myslimane, anëtare e minoritetit Uighur ka folur publikisht për torturën dhe abuzimin që përjetoi në një prej kampeve kineze ku mbahej me detyrim. …