HiTech


Avioni më i madh në botë nis fluturimin.

Postuar nga Isida Muco

16th April 2019Në Kaliforni ka nisur fluturimin avioni më i madh në botë. Ai është gjigand, përbëhet nga 6 motorë dhe ka krahët më të mëdhenj të ndërtuar ndonjëherë. Ai quhet Stratolaunch dhe ka kryer fluturimin e parë në shkretëtirën Mojave në Kaliforni.

Ai fluturoi 112 kilmetra me një shpejtësi prej 304 kilometrash në një lartësi prej 5181 metrash. Përmes këtyre fotove edhe ju mund të njiheni me avionin më të madh në botë.

Avionin me përbërje karboni është ndërtuar nga kompania Stratolaunch Systems Corp, e krijuar nga ish ekzekutivi i Mikrosoftit Paul Allen. Avioni i bardhë i quajtur Roc, i ka krahët sa gjatësia e një fushe futbolli amerikan dhe vihet në lëvizje nga gjashtë motorë.